Mainos
Mainos

Hurja herätys telttaretkellä – jättimäinen krokotiili nappasi kiinni jalasta kesken yöunien

19-vuotias australialaismies koki elämänsä kauheimman herätyksen kalastusreissullaan.

Nuorimies perheineen oli kalastusretkellä Australian pohjoisterritoriossa Dalyn alueella, kun yllätyshyökkäys tapahtui varhain maanantai-aamuna.  The Guardian -lehti kertoo, että perhe oli pystyttänyt telttansa 15 metrin päähän vesirajasta.

Mies oli nukkumassa teltassaan, kun noin 4.30 aikaan aamulla isokokokoinen suistokrokotiili nappasi miestä oikeasta jalasta. Lehtitietojen mukaan mies oli unessa, kun yllätyshyökkäys tapahtui. 

Järkyttävästä herätyksestä huolimatta mies onnistui kuin ihmeen kaupalla potkimaan krokotiilin tiehensä vapaalla jalallaan.

Onnettomuuden jälkeen perhe ajoi miehen välittömästi Katherinen kaupunkiin sairaalaan. Järkyttynyt mies on edelleen sairaalassa.

Krokotiilinpurema ei onneksi ollut hengenvaarallinen, vaikka mies joutuikin antibioottikuurille krokotiilin suussa olevien bakteerien vuoksi.

Alueella on ollut useita krokotiilinhyökkäyksiä viime vuosina. Esimerkiksi viime vuonna 12-vuotias poika kuoli krokotiilinhyökkäyksessä Kakadun Kansallispuistossa.

Suistokrokotiilia pidetään ihmiselle vaarallisena eläimenä. Suistokrokotiiliuros saattaa kasvaa yli viisimetriseksi, joskus jopa yli kuusimetriseksi. 

Kansallispuiston viranomaiset ovatkin kehottaneet territorion asukkaita pysymään tarpeeksi kaukana vesistöistä, sillä suistokrokotiilikanta on kasvanut vuosikymmenien aikana.

Viranomaiset joutuvat vuosittain poistamaan lähes 300 suistokrokotiilia vuosittain vesistöistä

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme