Mainos
Mainos

Hurjat kuvat: Leopardi hyökkäsi uskomattomalla ilmaloikalla antiloopin kimppuun

Safariopas Simon Vegter ikuisti tilanteen kamerallaan Krugerin luonnonpuistossa Etelä-Afrikassa.

Simon Vegterin kuvissa nälkäinen leopardi tekee valtavan loikan ilman halki ja syöksyy impalan, eli pala-antiloopin, kimppuun. Impalat ovat Afrikan yleisimpiä antilooppeja.

Leopardilla näytti olleen oma taktiikkansa saalistukseen, sillä se iski juuri, kun antilooppi oli kumartunut juomaan vettä. Sekunteja kestäneen iskun jälkeen peto raahasi lounaansa kuivalle maaperälle ja alkoi aterioida.

Safariopas Vegterin luotsaama turistiryhmä todisti hurjaa saalistustilannetta aitiopaikalta.

– Olimme aamukierroksemme lopussa ja koska olen tietoinen alueen naarasleopardista, olen aina varovainen, kun ohitamme vesilammikon, Vegter sanoo.

Safarioppaan mukaan samainen leopardi on metsästänyt lammikon läheisyydessä aiemminkin. Tällä kertaa miehellä oli kamera valmiina ja tarkennuskin kohdallaan.

– Antilooppilauma lähestyi lammikkoa, mutta en ollut varma, oliko leopardi saalistusasemissa. Sitten se syöksyi esiin. Sen nopeus yllättää minut joka kerta, Vegter kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme