Mainos
Mainos

Hurrikaani Harvey heikentynyt – satojatuhansia ilman sähköä

Yhdysvalloissa hurrikaani Harvey on heikentynyt jonkin verran rantauduttuaan Texasiin, kertoo CNN.

Hurrikaani on nyt voimakkuudeltaan kakkostasolla viisiportaisella asteikolla. Vielä yöllä Suomen aikaa Harvey oli neloskategorian hurrikaani.

Tuuli puhaltaa nyt kovimmillaan noin 50 metriä sekunnissa, kun rantautumishetkellä tuulen voimakkuus oli jopa 60 metriä sekunnissa.

CNN:n mukaan ilman sähköä on noin 210000 asiakasta Texasin alueella.

Hurrikaanin tuhoista ei ole vielä tarkkoja tietoja.  

Kovien tuulten ohella iso uhka ovat jättimäiset tulvat. Hurrikaani on nostanut merenpintaa rannikkoalueilla reippaasti. Harvey saattaa myös jämähtää Texasin ylle päiviksi ja rymäyttää sadetta muutaman päivän aikana jopa metrin.

Yhdysvalloissa on kokemuksia hirmutulvista. Hurrikaani Katrina vyörytti New Orleansiin tulvavettä vuonna 2005 aiheuttaen valtavia tuhoja kaupungille.

Harvey uhkaa Texasin merkittävää energiantuotannon keskittymää

Energiatuotanto hurrikaanin reitillä

Harvey-hurrikaani uhkaa merkittäviä öljy- ja kaasujalostamoja Texasissa Meksikonlahden rannikolla. Asiasta kertova uutiskanava CNN kuvailee aluetta Yhdysvaltain energiainfrastruktuurin kannalta elintärkeäksi.

CNN:n mukaan suurin riski on, että hurrikaani aiheuttaa pitkittyneitä häiriöitä energianjalostukseen pitkin Meksikonlahden rannikkoa. Alueella sijaitsee lähes yksi kolmasosa valtion kapasiteetista muuttaa öljyä kaasuksi, dieseliksi ja muiksi tuotteiksi, CNN kertoo.

Jo varhain perjantaina paikallista aikaa Harveyn tuomat rankkasateet pakottivat evakuoimaan ja sulkemaan useita jalostamoja rannikolla. Lisäksi hurrikaani on aiheuttanut häiriöitä raakaöljyn laivauksiin Corpus Christin satamasta, joka on yksi maan johtavista satamista raakaöljyn viennissä.

Bensiinin hinnan on odotettu nousevan riippuen Harveyn aiheuttamista tuhoista.

 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme