Mainos
Mainos

Hurrikaani Irene heikentyi yllättäen

Hurrikaani Irene on heikentynyt tasolle yksi aikaisin lauantaina, kertoo Yhdysvaltojen hallituksen meteorologit. Vielä eilen illalla hurrikaani oli tasolla kaksi ja sen uumoiltiin voimistuvan jopa tasolle kolme hirmumyrskyjen viisitasoisessa kategoriassa.

Nyt Irenen tuulet puhaltavat 150 kilometriä tunnissa ja hurrikaani on noin 50 kilometrin päässä Pohjois-Carolinan osavaltion rannikosta. Säätieteilijöiden mukaan myrsky on kuitenkin edelleen vaarallinen.

New Yorkissa varaudutaan nyt ensimmäistä kertaa pakolliseen evakuointimääräykseen. Kaupungin pelastusviraston mukaan evakuoitavilla alueilla asuu kaikkiaan 370 000 ihmistä, kertoo sanomalehti New York Times.

Atlantin rannikon asukkaita on lähtenyt evakkoon laajasti myös muun muassa Pohjois-Carolinassa, jonne hurrikaanin ennustetaan iskevän ensimmäiseksi illalla Suomen aikaa.

(MTV3 - STT- AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme