Mainos
Mainos

Hurrikaani Irene katkonut sähköt sadoiltatuhansilta

Yhdysvaltain rannikolle iskeytynyt hurrikaani Irene on katkonut sähköt laajoilta alueilta. Pohjois-Carolinassa sähköt ovat poikki ainakin 300 000 ihmiseltä.

Rankkasateet ovat saaneet kadut tulvimaan ja myrskytuulet ovat kaataneet puita. Irene on heikentynyt tänään, mutta sen tuulet puhaltavat yhä 140 kilometrin tuntinopeudella.

Irenen ennustetaan jatkavan matkaansa itärannikkoa pitkin Washingtoniin, New Yorkiin ja Bostoniin ilman merkittävää heikkenemistä.

Hurrikaanin vuoksi New York turvautuu ensimmäistä kertaa viralliseen evakuointimääräykseen. Kaupungin pelastusviraston mukaan evakuoitavilla alueilla asuu kaikkiaan 370 000 ihmistä.

– Nyt on aika lähteä. Meillä ei ole resursseja saada kaikkia ihmisiä turvaan sen jälkeen kun myrsky iskee, New Yorkin pormestari Michael Bloomberg vetosi kaupunkilaisiin.

Kaupungin joukkoliikenne pysäytetään puoliltapäivin paikallista aikaa. Myös armeija valmistautuu auttamaan pelastustöissä.

Lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet noin 7 000 lennon perumisesta. Myös Finnairin tämänpäiväiset ja huomiset New Yorkin -vuorot on peruttu.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme