Mainos
Mainos

Hurrikaani Isaac aiheuttanut vakavia tuhoja

Yhdysvalloissa hirmumyrsky Isaac on alkanut aiheuttaa tuhoja Louisianan osavaltion rannikolla. Sääkanava Weather Channelin mukaan tulvavedet ovat ylittäneet suojavalleja Louisianan kaakkoiskolkassa, noin sadan kilometrin päässä New Orleansista.

Paikallisten viranomaisten mukaan kolmimetriset vallit eivät ole murtuneet, mutta vesi valuu jo niiden yli.

Isaac on päivän aikana pysytellyt lähes paikoillaan Louisianan edustalla. Sen odotetaan vielä tänään yltävän New Orleansiin. Yhdysvaltain hurrikaanikeskus on varoittanut vaarallisesta myrskyaallosta ja rankkasateista, jotka voivat aiheuttaa tulvia.

New Orleansin kadut ovat lähes tyhjät, mutta valmiudessa on tuhatkunta kansalliskaartilaista kaaoksen ja ryöstelyn varalta.

Tänään tulee kuluneeksi tasan seitsemän vuotta siitä, kun New Orleansiin iski Katrina-hirmumyrsky. Myrsky vaati yli 1800 ihmishenkeä ja aineelliset tuhot olivat valtavat.

Isaac ei kuitenkaan ole yhtä voimakas, ja New Orleansia suojaavat nyt tulvavallit ja padot. Viranomaiset ovat vakuuttaneet, että järjestelmä kestää Isaacin.

Myrsky voimistui hurrikaaniksi eilen.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme