Mainos
Mainos

Hutujen joukkopako Tansaniasta

Arviolta 320 000 ruandalaispakolaista on poistunut Tansanissa sijaitsevista pakolaisleireistä. YK:n elintarvikeohjelman WFP:n edustaja kertoi tänään, että esimerkiksi Lumasin leiristä Tansanian luoteisosassa on paennut jo 180 000 ruandalaista hutua.

YK:n mukaan pakolaiset pyrkivät etelään kohti Sambiaa tai Malawia, koska he eivät halua palata takaisin Ruandaan. Muutama sata pakolaista on myös ylittänyt rajan pohjoisempana sijaitsevaan Ugandaan. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n ja Tansanian hallituksen sopimuksen mukaan ruandalaispakolaisten tulisi palata kotimaahansa vuodenvaihteeseen mennessä.

Tansania lähetti torstaina armeijan joukko-osastoja pakolaisleirialueelle, mutta toistaiseksi on epäselvää, yrittävätkö sotilaat estää väkisin pakolaisten poistumisen leireistä.

Tansaniassa on yli puoli miljoonaa ruandalaista hutupakolaista YK-virkailijoiden mukaan joukkopaon taustalla on hutujen ääriliikkeen Interahamwen pelottelukampanja. Liikkeen jäsenet eivät halua palata Ruandaan, koska he pelkäävät kostoa vuoden 1994 kansanmurhasta.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme