Mainos
Mainos

Huumeiden hinta romahtanut Ruotsissa

Tuore tutkimus paljastaa, että huumausaineiden hinnat ovat laskeneet selvästi Ruotsissa viime vuosien aikana. Hinnan laskun syynä pidetään huumeiden määrän lisääntymistä katukaupassa.

Esimerkiksi hasiksen hinta Ruotsissa on tiettävästi pudonnut noin puolella muutamassa vuodessa.

Huumeiden hinta on laskenut Ruotsissa huomattavasti viime vuosien aikana. Tuoreen tutkimuksen mukaan esimerkiksi hasiksen hinta on pudonnut puoleen kuudessa vuodessa, kertoi Ruotsin radion Eko-uutistoimitus tänään.

Ruotsin alkoholi- ja huumetiedotuksen keskusliitto (CAN) ja rikollisuuden ehkäisyn hyväksi toimiva neuvosto ovat ensimmäistä kertaa tehneet perusteellisen tutkimuksen huumeiden hintakehityksestä. Tutkimus kattaa vuodet 1998-2003.

-Hintojen lasku on merkki siitä, että huumeiden saatavuus on lisääntynyt ja niitä on helposti saatavilla. Tämä on varoituskello, sanoo asiaa selvittänyt tutkija Daniel Svensson.

Esimerkiksi gramma hasista maksoi vuonna 1998 noin 160 kruunua eli noin 17,5 euroa, mutta viime aikoina enää 80 kruunua eli vajaat yhdeksän euroa.


(MTV3-TT-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme