Mainos
Mainos

Huumekuolemat ja hiv vähentyneet EU:ssa

EU:n huumeviraston vuosiraportin mukaan uutena huolena on kannabiksen runsaan ja säännöllisen käytön yleistyminen.

Huumekuolemat, hiv-tartunnat ja heroiinin käyttö ovat EU:n huumeviraston vuosiraportin mukaan vähenemässä. Hyvää kehitystä kuvaa myös se, että suurimmassa osassa Eurooppaa huumeiden käyttäjillä on entistä paremmat mahdollisuudet päästä hoitoon.

EU:n huumeviraston johtaja Georges Estievenart epäilee kuitenkin, että osa myönteisistä kehityssuunnista saattaa olla lyhytaikaisia. Huume-epidemioita pelätään erityisesti joissakin uusissa EU-maissa.

Uutena huolena on kannabiksen runsaan ja säännöllisen käytön yleistyminen etenkin nuorten miesten keskuudessa. Nuorten kannabiksen käyttö näyttää lisääntyneen erityisesti Suomessa, Ruotsissa, Norjassa sekä Hollannissa.

Tutkimusten mukaan 1-10 prosenttia eurooppalaisnuorista on joskus käyttänyt kokaiinia. Yhä useampi hakeutuu myös hoitoon kokaiinin käytön vuoksi. Kokaiinin aiheuttamien kuolemantapausten arvellaan myös yleistyvän. Kokaiinin käyttöön ei ole vielä löydetty korvaushoitoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme