Mainos
Mainos

Huumepomo El Chapo saa avukseen tähtilakimiehen, joka puolusti voittoisasti newyorkilaista mafiapomoa

Viime tammikuussa Yhdysvaltoihin oikeudenkäyntiin luovutettu meksikolainen huumeparoni Joaquín "El Chapo" Guzmán on palkannut itselleen kovan luokan puolustusasianajajan. Jeffrey Lichtmanin asiakkaisiin on kuulunut muun muassa mafiapomoksi väitetty John Gotti Jr.

Guzmán toimi Sinaloan huumekartellin pomona ennen kiinni jäämistään viime vuoden tammikuussa Meksikossa. Häntä syytetään ainakin kansanvälisen huumekaupan pyörittämisestä. Guzmánia saattaa odottaa elinkautinen vankeus.

Uutistoimisto Reutersin mukaan yli 40 todistajaa sanoo olevansa valmiina todistamaan Guzmánia vastaan.

Meksikon brutaali huumeväkivalta on Guzmánille tuttua. Nyt hän on vastaamassa teoistaan oikeudessa New Yorkissa, ja yrittää päästä pälkähästä. "El Chapo" on hankkinut asianajajakseen raskaan sarjan tekijän, Jeffrey Lichtmanin.

Isä vankilaan, poika mafiaperheen johtoon

Lichtmanin tunnetuin alamaailman asiakas ennen Guzmánia oli John Gotti Jr. 

Viranomaisten mukaan hän toimi Gambinon mafiaperheen päällikkönä 1990-luvulla New Yorkissa, kun Gotti Jr:n isä John J. Gotti oli tuomittu elinkautiseen 1992 muun muassa murhista, verojen välttelystä, kiristyksestä ja laittomasta uhkapelistä. Gotti kuoli vankilassa 2002.

Nyt 53-vuotias John Gotti Jr sen sijaan välttyi vankilalta. Lichtman puolusti häntä oikeudessa menestyksekkäästi useilta syytteiltä viime vuosikymmenellä.

Guzmánin puolustusasianajajiin on liittynyt myös Marc Fernich, hänkin John Gotti Jr:n asianajajia. Joukkoon kuuluu myös Eduardo Balarezo, joka puolestaan ajoi oikeudessa meksikolaisen huumeparonin Alfredo Beltrán Leyvan asiaa. Beltrán Leyva tuomittiin elinkautiseen viime huhtikuussa Yhdysvalloissa. Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme