Mainos
Mainos

Huumepomoa haastatellut Sean Penn: Meksikon hallitus yrittää saattaa minut huonoon valoon

Näyttelijä Sean Penn avautuu vihdoin matkastaan Meksikoon, jonka aikana hän tapasi pahamaisen huumepomo El Chapon. Yhdysvaltalaisen televisiokanava CBS:n haastattelussa Penn kertoi seitsemän tuntia kestäneestä tapaamisesta.

Huumekartellin johtaja Joaquin ”El Chapo” Guzman jäi pitkän pakoilun jälkeen kiinni viikko sitten. Tunnettu näyttelijä Sean Penn yhdistettiin tapaukseen seuraavana päivänä, kun Rolling Stone –lehti julkaisi Pennin lokakuussa tekemän huumepomon haastattelun.

– Minun ja kollegojeni tapaamisesta El Chapon kanssa kiertää myytti, että se olisi ollut ”ratkaiseva” hänen kiinnijäämisensä kannalta.

– Olimme tavanneen viikkoja aikaisemmin lokakuun 2. päivä paikassa, joka ei ole lähelläkään paikkaa, jossa hän jäi kiinni, Penn kertoi haastattelussa.

Penn sanoo, että El Chapoa jäljittänyt Meksikon hallitus oli nöyryytetty siitä, että joku löysi huumepomon heitä ennen. Näyttelijätähti uskookin Meksikon hallituksen julkistaneen tiedon Pennin osallisuudesta tapaukseen. Penn uskoo hallituksen haluavan saada hänet huonoon valoon.

Epäonnistunut artikkeli

Uutistoimisto AP:n kanssa käymässään sähköpostikirjeenvaihdossa Penn kirjoitti maanantaina, että hänellä “ei ole mitään peiteltävää”. NBC:n haastattelussa hän sanoi kuitenkin ”katuvansa syvästi”.

– Kadun, että koko keskustelu tästä artikkelista sivuuttaa jutun tarkoituksen, joka oli edesauttaa keskustelua huumeidenvastaisesta taistelusta, Penn sanoi.

Näyttelijä myöntää haastattelussaan artikkelinsa epäonnistuneeksi.

Penn kuvaili itseään kokemusperäiseksi toimittajaksi – journalistiksi joka kirjoittaa omista kokemuksistaan, eikä asioista, joissa hän ei ole ollut läsnä. Penn uskookin saaneensa El Chapon haastateltavakseen, koska hän ei ole perinteinen toimittaja.

Penn ei myöskään usko, että tavallisilla toimittajilla olisi ollut vastaavaa menestystä yrityksissä lähestyä kartellin johtajaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme