Mainos
Mainos

Huumorintaju tai sen puute ei ole kiinni geeneistä

Huumorintaju tai sen puute ei johdu geeneistä, käy ilmi New Scientist -aikakausjulkaisun tuoreesta numerosta. Huumorintajun syntyä oli tutkittu lontoolaisessa St. Thomasin sairaalassa, jossa asiaan perehdyttiin vertailemalla identtisten ja ei-identtisten kaksosten naurunaiheita.

Tutkijat päätyivät siihen, että huumorintaju on pikemminkin kasvatuksen kuin perimän tulosta.
-Se on yllättävää, koska useimpiin persoonallisuuden piirteisiin geenit liittyvät, totesi tutkimusryhmää johtanut Tim Spector.

Tutkimus tehtiin siten, että koehenkilöt laittoivat hauskuusjärjestykseen viisi sarjakuvapiirtäjä Gary "Harhama" Larsonin pilakuvaa. Kaikki tutkimukseen osallistuneet kaksosparit olivat kasvaneet yhdessä, mutta koetilanteeseen he osallistuivat kukin yksin. Tutkijat huomasivat, että niin identtiset kuin ei-identtisetkin sisarukset nauroivat samoille asioille. Tämä viittaa siihen, että yhteisen huumorintajun synnyttävät pikemminkin yhteinen ympäristö kuin samanlaiset geenit.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme