Mainos
Mainos

Huutokaupattavaksi kidnapattu brittimalli vankeudestaan: "Pelkäsin henkeni edestä"

Milanossa kidnapatuksi joutunut 20-vuotias brittimalli on tunnettu glamour malli Chloe Ayling. Hän on palannut nyt kotimaahansa sieppauksen jälkeen ja toipuu koettelemuksestaan äitinsä luona, kertoo The Independent -lehti.

Chloe Ayling houkuteltiin Italian Milanoon heinäkuun 11. päivä perättömälle mallikeikalle ja sitten hänet huumattiin ketamiinilla. Nainen vietiin laukussa Torinon ulkopuolella sijaitsevaan taloon ja häntä pidettiin vankina kuusi päivää ennen vapauttamista.

Vapauttamisen syyksi vangitsijat kertoivat kirjeessään naiselle, että he eivät tienneet, että tällä oli lapsi.


Nainen oli ilmeisesti tarkoitus myydä eniten tarjoavalle huutokaupassa rikollisten käytättämässä Tor-verkossa.

– Olen käynyt läpi kauhean kokemuksen ja olen pelännyt henkeni puolesta sekunttien, tuntien ja päivien ajan, nuori nainen kertoo brittilehdistölle äitinsä kotiovelta.

– Olen äärimmäisen kiitollinen Italian ja Britannian poliisille siitä, mitä he ovat tehneet turvallisuuteni puolesta.

Yksi mies pidätetty

Kidnappaus huomattiin, kun naisen agenttitoimisto Britanniassa ilmoitti asiasta poliisille sen jälkeen kun naista ei kuulunut takaisin ja toimistolle lähetettiin reilun 250 000 euron lunnaspyyntö.

Tapauksen johdosta on pidätetty Britanniassa 30-vuotias puolalainen Lukasz Pawel Herba. Poliisi kertoo hänen myöntäneen osallistuneensa kidnappaukseen.

Kidnappauksesta tutkitaan myös järjestäytynyttä rikollisryhmä Black Deathia, eli suomennettuna Mustaa Kuolemaa. Ryhmä jätti kirjeen naiselle, jossa se perusteli vapauttamista muun muassa sillä, että tällä oli pieni lapsi, josta he eivät olleet tietoisia.

– Olen vasta saapunut kotiini kuukauden Italiassa olon jälkeen, eikä minulla ole ollut aikaa koota ajatuksiani. En aio kommentoida tapausta ennen kuin poliisi antaa siihen luvan, Chloe Ayling sanoi lehdistölle.

Kidnappausta tutkivat niin Britannian kuin Italiankin viranomaiset. Italian poliisille kertomassaan tarinassa nainen on kertonut, että vangitsijat kerskuivat hänelle tienanneensa paljon rahaa myymällä naisia Tor-verkon kautta, yleensä aina arabimaihin.

Kirje löytyi tutkinnan yhteydestä 

Tutkijat ovat kertoneet löytäneensä kirjeen, missä Musta Kuolema -rikollisryhmä perustelee vapauttamista sillä, että he eivät tienneet naisen pienestä lapsesta.

– Haluamme, että tiedostat, että tämä ei ole henkilökohtaista, vaan liiketoimintaa. Otimme huomioon useita asioita, kun päätimme vapauttaa sinut. Yksi niistä on erehdys, kun emme tienneet lapsestasi. Toinen syy on se, että eräs ryhmämme arvostettu jäsen teki selväksi kantansa vapauttamisesi suhteen.

– Kun olet saapunut kotimaahasi, sinun tulisi vaieta kidnappaamiseesi liittyvässä tutkinnassa. Hyväksyt myös antavasi ennalta päätettyä materiaalia medialle ja me oletamme näkevän sen lähitulevaisuudessa.

Ryhmä myös kirjoittaa kirjeessä olettavansa, ettei malli tai hänen perheensä puhu pahaa ryhmästä. Lisäksi valehtelu kidnappaukseen liittyen on ryhmän mukaan kielletty.

– Hyväksyt myös maksavasi kulut, joita vapauttamisesi aiheuttaa, noin 50 000 dollaria. Oletamme, että maksat kuukauden sisällä bitcoin-valuutalla. Jos et noudata ohjeitamme, niin joudumme eliminoimaan sinut.

Italian poliisin mukaan minkäänlaisia lunnaita ei ole kuitenkaan maksettu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme