Mainos
Mainos

Huvipuisto rasismikohun pyörteissä – kannibaalien pata suututtaa

Tanskalaisen huvipuiston Afrikka-maan laitteiden nimet ovat johtaneet rasismikohuun. Huvipuistosta löytyy muun muassa Kannibaalien pata ja Hottentotti-karuselli.

Afrikka-maan laitteet ovat yli 20 vuotta vanhoja eivätkä ole vuosien varrella aiheuttaneet kohua. Nyt rasismin vastainen ryhmittymä kerää nimilistaa, jossa paheksutaan nimiä.

– Kehotamme vahvasti arvioimaan uudelleen Afrikka-maata, koska siellä olevia laitteiden nimet ovat vanhanaikaisia, stereotyyppisiä ja rasistisia, Arkipäivän rasismiprojekti –ryhmä kirjoittaa kannanotossaan.

Hottentotti-karusellissa on iso musta mies paksuine huulineen, korvakoruineen ja tukkapehkon lävistää luu. Lisäksi miehellä on kilpi ja keihäs.

Keskisessä Tanskassa sijaitsevan huvipuiston johtaja Henrik Nielsen sanoo, että hän ei aio tehdä muutoksia puiston laitteiden nimiin vaikka ymmärtääkin, että ”ihmisillä on erilaisia näkemyksiä”.

Facebookiin on ilmaantunut kaksi ryhmää, jossa halutaan säilyttää Hottentotti-karuselli. Ryhmät ovat keränneet yli 9000 tykkäystä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme