Mainos
Mainos

"HVK päätökseen kesäkuussa"

Hollannin ulkoministeri Hans van Mierlo uskoo, että EU:n rakenteita muuttava hallitusten välinen konferenssi (HVK) saadaan päätökseen Amsterdamissa kesäkuussa pidettävässä huippukokouksessa.

Sopimuksen aikaansaaminen on Hollannin tavoitteena, ja hänen mielestään onkin turha miettiä epäileviä kantoja. Van Mierlo oli tänään päivän vierailulla Suomessa. Hän oli esittelemässä ulkoministeri Tarja Haloselle (sd.) Hollannin tavoitteita puheenjohtajakaudella.

Ulkoministeri van Mierlon mukaan Hollannilla on kunnianhimoinen ohjelma. Hän mielestään Euroopalla on monia asioita, jotka eivät ole valinnaisia vaan pakollisia. Siksi päätöksentekoa pitää uudistaa.

Van Mierlo muistutti, että edessä on suurin laajentuminen ja suurin syventäminen, mitä integraatioprosessissa voi ajatella. Suurimmat ongelmat EU:n ulkopuolella ovat entinen Jugoslavia ja Lähi-itä.

Vierailun emäntä ministeri Halonen sanoi Suomen tukevan voimakkaasti HVK-aikataulua. Hän luonnehti edellisen puheenjohtajamaan Irlannin luonnosta rakenteiden muuttamisesta hyväksi pohjaksi. Samalla hän kuitenkin muistutti, että luonnos on aina luonnos.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme