Mainos
Mainos

Hyökkääjät ottaneet turisteja panttivangiksi Jordaniassa – yksi turisti kuollut

Jordaniassa aseistautuneet hyökkääjät ovat ottaneet turisteja panttivangeiksi Karakin kaupungissa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Aiemmin useat mediat kertoivat, että hyökkääjät olivat iskeneet Karakissa poliisia vastaan ja tappaneet ainakin seitsemän ihmistä. Al-Jazeeran mukaan kuolleiden joukossa on neljä poliisia, kaksi jordanialaista siviiliä ja kanadalainen naisturisti. Kanada on vahvistanut kansalaisensa kuolleen.

Iskuja oli ilmeisesti useita ja niiden jälkeen hyökkääjät pakenivat Karakin muinaiseen linnoitukseen, jossa oli turisteja.

Jordanian turvallisuusjoukot piirittävät linnoitusta. Reutersin turvallisuuslähteiden mukaan linnoituksesta on saatu ulos kymmenkunta ihmistä, heidän joukossaan ulkomaalaisia turisteja.

Tiedot hyökkääjien määrästä vaihtelevat viidestä kymmeneen. Mikään ryhmä ei ole toistaiseksi ilmoittanut olleensa iskujen takana. Jordania kuuluu Yhdysvaltojen johtamaan liittoumaan, joka taistelee äärijärjestö Isisiä vastaan Irakissa ja Syyriassa.

Karak sijaitsee noin 120 kilometriä etelään Jordanian pääkaupungista Ammanista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme