Mainos
Mainos

Hyönteiset tuhoavat Portugalin palmut

Tuholaislajike tekee mittavaa tuhoa palmulle Portugalissa. Kärsäkkäisiin kuuluva tuholainen on levinnyt laajoille alueille, nyt se on pesiytynyt myös lomakohteena tunnetulle Algarvelle.

Kärsäkkäästä pääsee eroon vain tuhoamalla ja polttamalla palmun. Torjuntatoimenpiteen johdosta maassa onkin viime aikoina kaadettu valtava määrä palmupuita tuholaisen leviämisen estämiseksi.

Tuholaiset ovat levinneet viime vuosina Etelä-Euroopassa, kun kärsäkkäiden valtaamia palmuja on kuljetettu maasta toiseen.

Naarapuolinen kärsäkäs munii satoja munia palmun koloihin. Niistä syntyy muutamassa päivässä toukkia, jotka syövät palmun sisukset täyteen reikiä. Toukasta kehittyy myöhemmin koppakuoriainen, joka usein valtaa uuden palmun ja munii sinne lisää toukkia.

Palmut tuhoavista kärsäkkäistä on muodostunut niin suurin ongelma mm. Espanjassa ja Portugalissa, että myös Euroopan Unioni on puuttunut asiaan. EU-jäsenvaltiosta toiseen kuljettavat palmut on todistettava vapaiksi kärsäkkäistä ennen kuin niitä kuljetetaan maan rajojen ulkopuolelle.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme