Mainos
Mainos

"Hyvän seksin ei tarvitse kestää tunteja"

Amerikkalaisilla tutkijoilla on hyviä uutisia seksuaalisen kestävyytensä riittävyyttä miettiville ihmisille. Journal of the Sexual Medicine -lehden mukaan sopiva kesto itse aktille on 3-13 minuuttia. Tähän aikaan ei ole laskettu mukaan esileikkiä. Lehdessä muistutetaan kuitenkin, että 1-2 minuuttia on "liian lyhyt" seksiaktin kesto.

Tutkija Eric Corty sanoo haluavansa helpottaa niiden elämää, jotka uskovat että "enemmän jotain hyvää on parempi, ja jos haluat todella tyydyttää kumppanisi, niin sinun on jaksettava ikuisesti." Hänen mukaansa tutkimuksessa oli otettu mukaan yhä lailla miesten ja naisten mielipiteet ja tarpeet.

Selvityksen mukaan 3-7 minuuttia on "riittävä" aktin kesto, mutta 7-13 minuuttia on "toivottava" pituus. "Liian pitkäksi" katsottiin 10-30 minuuttia kestävä yhdyntä.

Lehdessä muistutetaan vuonna 2005 tehdystä selvityksestä, jonka mukaan seksiaktin keskimääräinen kestoaika on 7,5 minuuttia. Tuossa selvityksessä oli ollut mukana 1500 avioparia, ja naiset oli varustettu sekuntikelloilla.

Penn State -yliopiston professori Eric Corty haastatteli selvitykseensä 50:tä amerikkalaista ja kanadalaista seksitutkijaa - ja terapeuttia. Kyseessä ovat heidän työssään tekemänsä havainnot. Osa heistä oli myös sitä mieltä, että sopiva kesto on kiinni pariskunnasta ja heidän tarpeistaan.

Cortyn mukaan aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että sekä miehet että naiset haluavat sekä esileikin että yhdynnän kestävän kauemmin kuin nykytilanteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme