Mainos
Mainos

Hyväntekeväisyysjärjestö valehteli pelastamistaan "lapsiprostituoiduista" – perustajat lensivät ykkösluokassa ja yöpyivät sviiteissä

Hyväntekeväisyysjärjestö jäi kiinni valheellisista väitteistä Ruotsissa, kertoo Aftonbladet. Kohua pahensi entisestään se, että järjestön perustajat lensivät kohteeseen ykkösluokassa ja yöpyivät sviitissä.

Love and Hope ja Love Nepal -nimillä tunnettu hyväntekeväisyysjärjestö on saanut Ruotsissa paljon julkisuutta voimakkailla ja koskettavilla sosiaalisen median päivityksillään. Järjestö sai kerättyä huiman potin julkisuuden siivittämänä: Aftonbladetin mukaan se keräsi viime vuonna 32 miljoonaa kruunua.

Ruotsissa syntyi kohu, kun kävi ilmi, että kuvat valehtelevat. Niissä esiintyvien ihmisten taustatarinat ovat osin keksittyjä.

”Love Nepal ei ole koskaan pelastanut lapsia bordellista”

Järjestön Instagram-sivuilla on kuva, jossa kerrotaan, että järjestö on auttanut kolme tyttöä pois lapsiprostituution maailmasta.

– Kolme tyttöä. Noin 8-vuotiaita. Prostitutoituja ja elämä on totaalista tuhoa. Kolme tyttöä. Kuusi vuotta myöhemmin. Täynnä toivoa ja uskoa tulevaisuuteen. He nauravat, he hymyilevät ja heidän silmänsä ovat jälleen täynnä elämää, päivityksessä kirjoitetaan.

Love and Hope Nepalin kanssa yhteistyötä tehneiden hyväntekeväisyysjärjestöjen toimijat ovat paljastaneet, etteivät tytöt todellisuudessa ole koksaan olleet prostituoituja. Heidät on pelastettu alueelta, jolla on ollut riski joutua lapsiprostituutioin uhriksi.

Love Nepal ja Love and Hope ovat Aftonbladetin mukaan myös vuodesta 2010 asti kertoneet päivityksissään, miten ovat pelastaneet tyttöjä seksiorjuudesta. Kollega kertoo toista:

– Love Nepal ei ole koskaan pelastanut lapsia bordelleista.

Niskakipu syynä ykkösluokassa lentämiseen

Valheellisten ja harhaanjohtavien kertomusten lisäksi keskustelua on herättänyt se, että Love and Hopen ja Love Nepalin perustaja evankelista Mikael Alfvén ja hänen vaimonsa Ing-Marie ovat lentäneet bisnesluokassa ja majoittuneet sviiteissä Nepalissa ollessaan.

Aftonbladet yritti tavoittaa Mikael Alfvénia kommentoimaan asiaa, mutta sairauden vuoksi puhelimeen vastaa hänen vaimonsa Ing-Marie. Vaimon mukaan bisnesluokassa on lennetty, koska Mikaelilla on niskakipuja ja koska heillä on merkittävä sponsori.

Ruotsalaiset viranomaiset tutkivat parhaillaan järjestöjen rahoitusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme