Mainos
Mainos

Hyviä uutisia isäksi haluaville hiv-positiivisille

Tuoreen tutkimuksen mukaan hiv-positiivisten miesten spermaa voi käyttää turvallisesti hedelmöityshoidossa ilman, että virus siirtyy naiseen tai sikiöön.

Tutkijat ovat viimeisen kahden vuosikymmenen aikana onnistuneet kehittämään turvallisia hedelmöityshoitoja pareille, joissa mies on hiv-positiivinen ja nainen hiv-negatiivinen. Hoitomuodossa yksittäiset siittiöt "pestään" ennen niiden siirtämistä naisen munasoluun. Näin virus ei tartu eteenpäin.

Tuorein tutkimus on tehty brasilialaisessa Evandro Chagas -terveysinstituutissa, jossa koottiin hiljattain yhteen kaikkiaan 17 aihetta käsittelevää kliinistä tutkimusta. Tutkimuksiin oli osallistunut yhteensä 1 800 paria, joissa vain mies kantoi hi-virusta.

Kolmannes pareista sai hedelmöityshoitoa, jossa pesty sperma ruiskutettiin naisen munasoluun. Loppujen parien kohdalla pestyt siittiöt ruiskutettiin suoraan naisen kohtuun.

Noin puolet kaikista tutkituista naisista tuli raskaaksi ja 80 - 85 prosenttia raskauksista päätyi synnytykseen. Yksi lupaavimmista tutkimustuloksista on se, ettei yksikään tutkituista naisista tai lapsista saanut hi-virusta.

Journal Fertility and Sterility -lehdessä julkaistusta tutkimuksesta kertoo uutistoimisto Reuters.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme