Mainos
Mainos

IAEA aloittaa ydinasetarkastukset Iranissa

Kansainvälisen atomienergiajärjestön edustajat aloittavat ydinlaitosten tarkastukset Iranissa. IAEA:n mukaan Iranilla on yhä tämän kuun loppuun asti aikaa todistaa, ettei sillä ole salaista ydinaseohjelmaa.

-

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n kaksi edustajaa ovat saapuneet Iraniin valmistelemaan ydintarkastusten aloittamista.

Pierre Goldschmidtin ja Heini Noonin on määrä keskustella Iranin viranomaisten kanssa myöhemmin tänään. He myös valmistelevat kymmenen IAEA:n asetarkastajan huomista saapumista maahan.

Varapresidentti Mohammad-Ali Abtahi on kertonut uutistoimisto IRNA:lle, että tarkastajat voivat tutkia kaikki haluamansa paikat.

Tarkastajien on määrä viipyä maassa lokakuun loppuun asti. Kansainvälinen atomienergiajärjestö on antanut Iranille lokakuun loppuun asti aikaa osoittaa, ettei sillä ole salaista ydinaseohjelmaa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme