Mainos
Mainos

IAEA: Irakissa ei merkkejä ydinaseista

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA arvioi, että Irakilla ei enää ole mahdollisuutta valmistaa ydinaseita. Järjestö ei kuitenkaan pysty antamaan asiasta täyttä varmuutta.

Irakista ei löydy enää merkkejä ydinasetekniikasta, kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA sanoi eilen. Järjestö ei kuitenkaan ole täysin vakuuttunut asiasta.

IAEA on laatinut tarkastuksista raportin YK:n turvallisuusneuvostolle. Sen mukaan Irakista ei löydy näyttöä ydinaseiden valmistukseen tarvittavasta tekniikasta. Piilotettujen asiakirjojen tai ydinaseiden rakennusosien olemassaolosta tarkastajilla ei kuitenkaan ole takeita.

Turvallisuusneuvoston on määrä ratkaista raportin perusteella, lievennetäänkö Irakin asetarkastuksia. Silloin asetarkastajat keskittyisivät ydinaseiden etsimisen sijasta pitkäaikaiseen tarkkailuun Irakissa. Kansainvälisten diplomaattien mukaan turvallisuusneuvosto tekee asiassa päätöksiä aikaisintaan lokakuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme