Mainos
Mainos

IAEA: Iran vuosien päässä ydinaseosaamisesta

Monet länsimaat ovat epäilleet, että Iran kehittää rauhanomaiseksi kutsumansa ydinohjelman turvin ydinpommia.

Iran tarvitsisi 3-8 vuotta pystyäkseen valmistamaan ydinpommin, sanoo Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n johtaja Mohamed ElBaradei ranskalaisen Le Monde -lehden haastattelussa.

Johtajan mukaan kaikki tiedustelupalvelut ovat yhtä mieltä siitä, että Iran ei vielä vuosikausiin kykene valmistamaan ydinaseita.

- Haluan, etteivät ihmiset uskoisi Iranin olevan selkeä uhka tällä hetkellä ja ettei meidän juuri nyt ole pakko päättää, pommitammeko me Irania vai sallimmeko me heidän hankkivan pommin. Me emme ole suinkaan siinä tilanteessa, YK:n alaisen järjestön johtaja sanoi.

ElBaradei totesi, ettei hän ota kantaa siihen, pyrkiikö Iran hankkimaan itselleen ydinaseita.

Monet länsimaat ovat epäilleet, että Iran kehittää ydinpommia rauhanomaiseksi sanomansa ydinohjelman varjossa. ElBaradein mukaan kansainvälisellä yhteisöllä on vielä runsaasti aikaa käyttää diplomaattisia keinoja kuten sanktioita, vuoropuhelua ja muita keppejä ja porkkanoita.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme