Mainos
Mainos

IAEA: Israelin luovuttava ydinaseista

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n pääjohtaja Mohamed ElBaradei on kehottanut Israelia luopumaan ydinaseistaan osana kattavaa Lähi-idän rauhansopimusta. ElBaradei kehotti israelilaisen Haaretz-lehden haastattelussa Israelia seuraamaan Etelä-Afrikan esimerkkiä.

Etelä-Afrikan ydinaseet tuhottiin vuonna 1989 IAEA:n valvonnassa. ElBaradein mukaan on pelkkä illuusio, että Israel olisi paremmassa turvassa kun sillä on ydinaseita.

- Israelilla on ydinaseita ja mahdollisesti myös biologisia ja kemiallisia aseita. Muilla alueen mailla on biologisia aseita. Tämä ei edistä turvallisuutta, ElBaradei sanoi ensimmäisessä israelilaiselle viestimelle myöntämässään haastattelussa.

Samalla hän kehotti Israelia liittymään ydinsulkusopimukseen. Israel ei ole koskaan virallisesti myöntänyt, että sillä olisi ydinaseita.

- Lähdemme siitä olettamuksesta, että Israelilla on ydinaseita. Israel ei ole kiistänyt tätä koskaan, ElBaradei huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme