Mainos
Mainos

IAEA pyytänee lisäaikaa asetarkastuksiin

Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n johtaja Mohamed ElBaradei aikoo pyytää virallisesti YK:n turvallisuusneuvostolta lisäaikaa Irakin asetarkastusten suorittamiseen.

Venäläisten uutistoimistojen Itar-Tassin ja Interfaxin mukaan ElBaradei sanoi lehdistötilaisuudessa Moskovassa, että hän aikoo pyytää tarkastajien mandaatin jatkamista useilla kuukausilla.

ElBaradei sanoi myös haluavansa Irakilta lisää todisteita väitteilleen siitä, ettei sillä ole joukkotuhoaseita. Hänen mukaansa Irak kyllä tekee yhteistyötä asetarkastajien kanssa, mutta se ei vielä riitä: Irakin olisi toimittava aktiivisesti tarkastajien työn edistämiseksi.

Hän painotti, että mikäli tarkastusten jälkeenkin jää avoimia kysymyksiä, YK:n turvallisuusneuvosto ei ole tyytyväinen tarkastusten tuloksiin. ElBaradei on neuvotellut venäläisten viranomaisten kanssa kahden päivän ajan, ja hänen on määrä matkustaa Irakiin ensi viikolla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme