Mainos
Mainos

IAEA: Tilanne Fukushiman ydinvoimalassa edelleen paha

Tilanne Fukushiman ydinvoimalassa Japanissa on edelleen hyvin vakava, arvioi Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n johtaja Yukiya Amano tänään.

Myös Säteilyturvakeskuksen (STUK) mukaan tilanne on jatkunut vaikeana. Neljän reaktorin jäähdytysjärjestelmiä ei ole saatu käynnistettyä, minkä vuoksi laitoksesta vapautuu jatkuvasti pieniä määriä radioaktiivisia aineita ilmaan. Myös päästöt mereen ovat jatkuneet.

Japanin ydinturvallisuusviraston mukaan merivedestä voimalan edustalta on mitattu monituhatkertaisesti raja-arvot ylittävä määrä säteilyä. Radioaktiivista jodia on kertynyt mereen 3355 kertaa sallittua rajaa enemmän.

Ainakin kolme suurta lentoyhtiötä, British Airways, Air France-KLM sekä Lufthansa ovat lisänneet ylimääräisen pysähdyksen Japanin-lennoillaan Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin. Maanjäristys ja sitä seurannut tsunami ovat aiheuttaneet Japanissa pulan muun muassa polttoaineesta, elintarvikkeista ja sähköstä

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme