Mainos
Mainos

IEA: Riippuvuutta Venäjän energiasta vähennettävä

Kansainvälinen energiajärjestö IEA kehottaa Eurooppaa vähentämään riippuvuutta Venäjän energiasta. IEA:n mukaan EU:n on myös varauduttava maksamaan energiasta enemmän.  

Venäjä tuottaa noin kolmanneksen EU-maiden käyttämästä maakaasusta. Muutamat Keski-Euroopan maat ovat täysin riippuvaisia Venäjän kaasuputkista.  

IEA:n johtajan Maria van der Hoevenin mukaan EU:n on käytettävä paremmin hyväksi olemassa olevaa infrastruktuuria kuten nesteytetyn maakaasun terminaaleja, vaikka se nostaisi kaasun hintaa.  

Van der Hoeven peräänkuuluttaa EU:n yhteistä energiastrategiaa. Tällä hetkellä sisämarkkinat toimivat heikosti energia-alalla.   

Teollisuusmaiden yhteistyöjärjestön OECD:n perustaman IEA:n tehtävänä on edistää energia-alan yhteistyötä ja vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot