Mainos
Mainos

Ihmepelastuminen lentoturmasta: Äiti ja vauva löytyivät keskeltä viidakkoa

Kolumbiassa on löydetty maahan syöksyneen pienkoneen matkustajat. Nuori äiti ja hänen vauvansa pelastuivat lento-onnettomuudesta ja selvisivät viisi päivää keskellä viidakkoa.

18-vuotias Maria Nelly Murillo ja hänen 1-vuotias poikansa löydettiin keskiviikkona 500 metrin päästä onnettomuuspaikasta Chocon provinssissa.

Murillo sai onnettomuudessa joitakin vammoja, mutta lapsi tiettävästi on hyvässä kunnossa. Kummatkin on lennätetty sairaalahoitoon.

Kalaa ja kookospähkinöitä kuljettanut kaksimoottorinen Cessna-pienkone oli matkalla Nuquin kaupungista Chocon provinssin pääkaupunkiin Quibdoon. Kone katosi tutkasta noin 20 minuuttia nousun jälkeen. 

Kone löydettiin kaksi päivää onnettomuuden jälkeen keskeltä viidakkoa, ja koneen kapteeni löytyi ohjaamosta kuolleena. Murillosta ja hänen vauvastaan ei näkynyt onnettomuuspaikalla jälkeäkään, mutta pelastusoperaatioon osallistuneet saivat toivoa huomattuaan, että koneen ovi oli raollaan.

Tämän jälkeen viranomaiset löysivät lisää vihjeitä siitä, että Murillo ja hänen lapsensa saattaisivat olla elossa. Lapsen syntymätodistus löytyi puusta läheltä onnettomuuspaikkaa. Myös sandaali ja koneesta pudonneita kookospähkinöitä löydettiin viidakosta.

"Pelastuminen on ihme"

Lopulta viisi päivää koneen maahansyöksyn jälkeen Murillo ja hänen lapsensa löydettiin. 

Ilmavoimien päällikön eversti Hector Carrascalin mukaan kaksikon selviytyminen on ihme.

– Alue on hyvin villi ja onnettomuus oli katastrofaalinen.

Murillo on kertonut, että hän onnistui avaamaan koneen oveen ja juoksemaan pakoon palavasta koneesta. Tämän jälkeen hän kuitenkin palasi koneeseen hakemaan lapsensa, jolloin hän sai useita palovammoja kasvoihin ja raajoihin. 

Paikallisen median mukaan Murillo selvityi viidakossa ravintonaan koneesta pudonneet kookospähkinät.

Vielä ei tiedetä, miksi kone syöksyi maahan.

Tapauksesta kertoo BBC.

* Juttua korjattu 19.28: Murillo ja vauva löytyivät 500 metrin päästä onnettomuuspaikasta, ei 500 kilometrin.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme