Mainos
Mainos

Ihminen oppi tekemään työkaluja paljon luultua aiemmin

Ihmisen esi-isät oppivat työstämään ja käyttämään työkaluja paljon luultua aikaisemmin, arkeologit esittävät uusien löydösten perusteella.

Pohjois-Keniasta läheltä Turkanajärveä on löydetty työkaluja, jotka ovat 700 000 vuotta vanhempia kuin mitkään aikaisemmat työkalulöydökset.

Kivityökalut ovat 3,3 miljoonan vuoden takaa. Ihmisten suvun vanhimmat tunnetut fossiilit ovat 2,8 miljoonaa vuotta vanhoja, joten löytö osoittaa sen tehneiden arkeologien mukaan, että työkalujen valmistuksen aloitti jokin ihmisen varhaisemmista esi-isistä.

Työkalujen valmistajaa ei tunneta. Tutkijoiden mukaan vaihtoehtoja on kolme: Kenyanthropus platyops, Australopithecus afarensis tai jokin toistaiseksi tuntematon laji.

Työkalujen keksimistä pidetään tulenteon ja maanviljelyn ohella yhtenä ihmislajin tärkeimmistä varhaisista kehitysaskeleista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme