Mainos
Mainos

Ihmisen kloonausväitteet kiihdyttävät kieltovaatimuksia

Väitteet onnistuneesta ihmisen kloonauksesta ovat johtaneet kautta maailman vaatimuksiin kloonauksen kieltävästä lainsäädännöstä.

Onko klooneja vai ei?

Amerikkalainen Clonaid-yhtiö väittää, että 31-vuotias amerikkalaisnainen synnytti tapaninpäivänä keisarinleikkauksella maailman ensimmäisen kloonivauvan, geneettisesti identtisen kopion itsestään. Johtavat lääketieteen asiantuntijat tosin epäilevät väitteen paikkansapitävyyttä, koska todisteita asiasta ei ole vielä esitetty.

Yhdysvaltain presidentti George Bush on kuitenkin kiirehtinyt Yhdysvaltain kongressia hyväksymään kloonauksen kieltävän lain. Vastalauseensa kloonauksesta ovat ilmaisseet myös mm. Ranska, Saksa ja Vatikaani.

Clonaid-yhtiön takana on uskonnollinen kultti, joka uskoo, että elämä maapallolla on saanut alkunsa avaruusolentojen tekemistä geenikokeista. Kultti myös uskoo, että kloonauksen avulla ihminen voi saavuttaa kuolemattomuuden.

(MTV3-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme