Mainos
Mainos

Ihmisen nenä säästi maailman lintuinfluenssapandemialta

Tutkijat ovat löytäneet selityksen sille, miksi lintuinfluenssavirus H5N1 ei ole aiheuttanut maailmanlaajuista pandemiaa. Brittitutkijoiden mukaan viruksen elinmahdollisuudet ihmisessä ovat huonot, koska ihmisen nenän lämpötila on virukselle liian kylmä.

Laboratoriotesteissä on selvinnyt, että H5N1-virus menettää toimintakykynsä eikä leviä, mikäli sen ympäristön lämpötila laskee 32 asteeseen. Virus menestyy sen sijaan hyvin linnun elimistössä, jossa lämpötila voi olla jopa 40 astetta, kirjoittaa BBC News.

- Tämä on varmasti merkittävä syy sille, miksi H5N1-virus on tarttunut niin huonosti ihmisiin, sanoo professori Ian Jones Readingin yliopistosta.

Lintuinfluenssaviruksen pitäisi käydä läpi mutaatio, jotta se alkaisi menestyä ihmisissä.

Tutkijat arvelevat, että ihmisestä ihmiseen tarttuva sikainfluenssavirus H1N1 on puolestaan sopeutunut viileämpään ympäristöön. Tämä selittäisi sen, miksi virus leviää niin helposti ihmisten keskuudessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme