Mainos
Mainos

Ihmisiä puukotettu ja heitetty yli laidan – Kaakkois-Aasian vesillä taistellaan ruoasta

Noin sata siirtolaista kuoli taisteluihin ruoasta Kaakkois-Aasian vesillä olevassa laivassa, kertovat Indonesian rannikolta veneestä pelastetut siirtolaiset BBC:lle.

Uppoavasta laivasta pelastetut siirtolaiset kertoivat BBC:lle laivan karuista oloista. Heidän mukaansa ihmisiä on puukotettu, hirtetty ja heitetty yli laidan.  

BBC ei ole voinut varmistaa tietoja, mutta useat siirtolaiset ovat antaneet samanlaisia lausuntoja. Jos kerrotut tarinat ovat tosia, BBC:n mukaan ne lisäävät kansainvälistä painetta Kaakkois-Aasian kriisin ratkaisemiseen.  

BBC:n tietojen mukaan laiva oli ollut merillä kaksi kuukautta. Indonesialaiset kalastajat pelastivat miehistön hylkäämän laivan perjantaina. BBC:n mukaan monet laivalla olleet kärsivät aliravitsemuksesta ja nestehukasta.  

Malesian ulkoministeri on pyytänyt Burmaa järjestämään keskusteluja Kaakkois-Aasian pakolaiskriisin ratkaisemiseksi. Ulkoministerin mukaan Malesia järjestää muuten kriisin vuoksi hätätapaamisen.  
Ulkoministerin kannanotosta tiedotti Malesian uutistoimisto.  

Ulkoministerin kerrotaan toivoneen, että Burma osallistuu yrityksiin ratkaista kriisi ennen kuin asia etenee kansainväliselle tasolle.

Malesiaan on rantautunut yli tuhat huterilla veneillä matkannutta siirtolaista kuluneen viikon aikana. Ihmisoikeusaktivistien mukaan Andamaanienmerellä voi ajelehtia jopa 8000 ihmistä, joilla ei ole paikkaa, minne mennä.  

Burmasta ja Bangladeshista lähtevät ihmiset pyrkivät veneillä Thaimaahan, Malesiaan ja Indonesiaan. Osa maista on käännyttänyt veneitä takaisin merelle, mikä on nostattanut vastalauseita kansainväliseltä yhteisöltä.  

Australian pääministerin Tony Abbottin mukaan pakolaiskriisin ratkaisussa avainasemassa on ihmissalakuljetusten estäminen. Hän ei halua arvostella Kaakkois-Aasian maita, jotka ovat käännyttäneet ihmisiä täynnä olevia veneitä takaisin merelle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme