Mainos
Mainos

Ihmiskaupan vastainen työ tuottaa tulosta Moldovassa

Köyhyys ja toivottomuus altistavat moldovalaisia ihmiskauppiaiden uhreiksi. Tyypillisin uhri on pakkoprostituutioon huijattu nainen. Rinnalle on kuitenkin alkanut tulla yhä enemmän tapauksia, joissa miehiä on houkuteltu valheellisin lupauksin etenkin rakennus- ja maatöihin.  

Esimerkiksi Ukrainassa paljastui toissa vuonna tapaus, jossa useita kymmeniä moldovalaisia löytyi maataloustöistä kurjista oloista.  

Moldovassa on viime vuodet tehty aktiivisesti töitä kaupan torjumiseksi. Tässä on myös saavutettu tuloksia, uskoo projektityöntekijä Andrei Lutenco Kansainvälisestä siirtolaisjärjestön (IOM) Moldovan-toimistosta.  

– Ilmiö oli vuosituhannen alussa paljon raaempi.  

Toimiston tietoon tuli viime vuonna kaikkiaan 150 ihmiskaupan uhria. Vuodessa tietoon tulevien uhrien määrä on puolittunut vuosikymmenessä.  

Viime vuosina moldovalaisia on huijattu eniten Venäjälle ja Ukrainaan. Aiempina vuosina etenkin Turkki oli yleinen kohdemaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme