Mainos
Mainos

Ihmiskunnalle toinen huomautus: Joukkosukupuutto käynnissä

Vuonna 1992 tiedemiehet varoittivat ihmiskuntaa uhkaavasta kurjuudesta, mikäli ympäristön tuhoamista ei rajoiteta. Allekirjoittaneita tiedemiehiä oli tuolloin yli 1700.

Nyt 25 vuotta myöhemmin 15 000 tiedemiestä on allekirjoittanut ihmiskunnalle suunnatun toisen huomautuksen.

Ihmisten tulevaisuuden kannalta vallitseva tilanne on huolestuttava, sillä varoittelusta huolimatta luonnon tuhoamisen tahti on vain jatkunut ja kiihtynyt.

Biosciencessä julkaistussa julistuksessa todetaan, että ihmiset ovat käynnistäneet suuren joukkosukupuuton joka on lajissaan kuudes 540 miljoonan vuoden aikana.

Tutkijoiden mukaan ihmiskunta tuhoaa tulevaisuutensa kovalla kulutuksella ja holtittomalla väestönkasvulla. Toimet ilmastonlämpenemisen hillitsemiseksi ja luonnon saastumisen estämiseksi ovat olleet riittämättömiä.

Tiedemiesten mukaan ainoa positiivinen asia on, että päättäväisillä toimilla ilmakehän otsonikato on saatu hallintaan. Tämä on samalla osoitus siitä, että ihmisillä on mahdollisuus vaikuttaa tilanteeseen.

Huomautuksessa todetaan, että ihmiskunnan täytyy alkaa noudattaa ympäristön kannalta kestävämpää toimintaa. Tutkijat varoittavat, että pian on liian myöhäistä muuttaa kurssia. Samalla olisi ymmärrettävä, että maapallo kaikkine elämänmuotoineen on ihmisten ainoa koti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme