Mainos
Mainos

Ihmisoikeusaktivisti Ai Weiwei moittii Kiinan hallitusta Twitterissä

Kiinalainen ihmisoikeusaktivisti Ai Weiwei on avannut jälleen suunsa maan hallitusta vastaan. Taiteilijana tunnettu Ai kritisoi maan hallitusta ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun hänet päästettiin vankilasta kesäkuussa.

Internetin yhteisöpalvelu Twitterissä julkaisemassaan viestissä Ai ottaa kantaa muiden toisinajattelijoiden kohteluun. Hänen mukaansa kollegat, joiden vangitseminen on "hänen syytään" ovat kärsineet pahoin "henkisestä pahoinpitelystä ja fyysisestä kidutuksesta".

Ai mainitsee kirjoituksissaan nimeltä useita ihmisiä, jotka hänen mukaansa on vangittu vailla perusteita ja joita on kohdeltu julmasti.

Viranomaiset ovat estäneet Twitterin toiminnan Kiinassa, mutta useat käyttäjät pystyvät käyttämään palvelua kiertoteitse.

Ai on tähän asti ollut vähäsanainen vankilasta vapauduttuaan. Hän oli kolme kuukautta vangittuna syytettynä verorästeistä. Ain perhe uskoo, että pidätyksen todellinen syy olivat Ain Kiinan hallintoa arvostelevat lausunnot.

(MTV3 – STT – AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme