Mainos
Mainos

Ihmisoikeusjärjestö arvostelee länsimaiden Kiinan-politiikkaa

Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch arvostelee Yhdysvaltoja ja neljää Euroopan valtiota ihmisoikeuksien laiminlyömisestä Kiinan-politiikassaan. Järjestön mukaan maat sivuuttavat YK:n pyrkimykset tuomita Kiinan harjoittamat ihmisoikeusrikkomukset.

Järjestö mainitsee julkilausumassaan Yhdysvaltojen lisäksi erityisesti Ranskan, Saksan, Italian ja Espanjan. Mainitut neljä EU-maata ovat ihmisoikeusjärjestön mukaan estäneet EU:ta pääsemästä yksimielisyyteen suhtautumisesta Kiinan toimiin.

Ranska on ilmoittanut, ettei se kannata kriittisiä toimia Kiinaa vastaan YK:n komission tapaamisessa Genevessä 18. toukokuuta. Saksa, Italia ja Espanja ovat tukeneet Ranskaa, Suuria lentokonekauppoja Kiinan kanssa tehneen Yhdysvaltojen presidenttiä Bill Clintonia syytetään "tekopyhyydestä".

Raportissa todetaan, että Kiina on jälleen kerran onnistunut käyttämään kauppasopimuksia porkkanana estääkseen yhteenotot YK:n kanssa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme