Mainos
Mainos

Ihmisoikeusjärjestö haukkuu Trumpin Guantanamo-päätöksen: "Häpeällistä"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi eilen Kansakunnan tila -puheessaan allekirjoittaneensa presidentin asetuksen Guantanamo Bayn vankileirin pitämisestä auki. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International tuomitsee päätöksen.

Yhdysvallat perusti laivastotukikohtaansa Kuuban Guantanamoon vankileirin vuonna 2002. Tarkoitus oli kuulustella niin sanotusta terrorismin vastaisessa sodassa vangittuja sotilaita leirillä.

Leirin oikeudellinen asema on ollut koko ajan epäselvä ja sen sanotaan kiertävän Yhdysvaltain perustuslakia. Tiettävästi siellä on myös kidutettu vankeja.

– Amnestyn mielestä tämä on häpeällistä. Ihmisiä on pidetty vangittuina yli vuosikymmen ilman, että heillä on mitään mahdollisuuksia oikeudenkäyntiin, sanoo Amnestyn ohjelmajohtaja Ashfaq Khalfan.

Yhdysvaltain edellinen presidentti Barack Obama lupasi sulkea Guantanamon siinä kuitenkaan onnistumatta. Vuonna 2009 hän jo allekirjoitti Guantanamon sulkemismääräyksen, mutta sitä ei koskaan saatu toteutettua.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme