Mainos
Mainos

Ihmisoikeusjärjestö: Israel käyttää palestiinalaisia ihmiskilpinä

Israelin armeija käyttää palestiinalaisia ihmiskilpiä vaarallisissa tehtävissä, sanoo israelilainen ihmisoikeusjärjestö B'Tselem. Käytäntö jatkuu, vaikka Israelin oikeuslaitos on kieltänyt sen ja vaikka armeija itse on ilmoittanut luopuneensa ihmiskilpien käytöstä.

Tänään julkaistun selonteon mukaan armeija turvautuu ihmiskilpiin erityisesti tunkeutuessaan vaarallisina pidettyjen palestiinalaisaktivistien koteihin. Armeijan soveltaman "naapurikäytännön" mukaan paikalle haetaan aktivistin lähinaapuri, joka pakotetaan koputtamaan ovelle ja toimittamaan perille armeijan antautumismääräys.

Joissakin tapauksissa naapuri on pakotettu myös menemään ensimmäisenä sisälle asuntoon, koska sen on pelätty olevan miinoitettu.

Järjestö kertoo seikkaperäisesti viidestä tapauksesta, joissa ihmiskilpiä oli käytetty. Kaikki tapaukset olivat sattuneet sen jälkeen kun oikeuslaitos oli kolme kuukautta sitten kieltänyt ihmiskilpien käytön.

Israelin armeija kiisti tiedon ja vakuutti, ettei se ole tahallisesti rikkonut tuomioistuimen päätöstä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme