Mainos
Mainos

Ihmisoikeusjärjestö: Turkin rajavartijat ampuvat Syyriasta pakenevia siviilejä kohti

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syyttää Turkin rajavartijoita Syyrian pakolaisia kohti ampumisesta.

Järjestön mukaan Syyrian vastaisella rajalla toimivat ovat ampuneet täysin sattumanvaraisesti Syyriasta Turkkiin yrittäviä pakolaisia kohti. Ihmisoikeusjärjestön mukaan rajavartijat ovat myös käännyttäneet Turkkiin pyrkiviä ihmisiä rajalta.

Turkin presidentin edustaja kommentoi tapausta toteamalla, että on hyvin epätodennäköistä, että maan rajavartijat ampuisivat Syyriasta saapuvia pakolaisia kohti. Turkin hallinto aikoo kuitenkin tarkastaa, onko väitteissä perää.

Turkkiin on saapunut vuoden 2011 jälkeen ainakin 3.5 miljoonaa pakolaista Syyriasta.

Human Rights Watchin mukaan kiihtyvä väkivalta Syyriasta luoteisosissa ajaa kiihtyvällä tahdilla syyrialaisia pakoon Turkin vastaisen rajan tuntumaan. Rajan yli ei tällä hetkellä oteta kuin ihmisiä, jotka tarvitsevat pikaista lääkärin hoitoa.

Ihmisoikeusjärjestön haastattelemien pakolaisten mukaan turkkilaisten rajavartijoiden tulituksessa olisi kuollut ja haavoittunut useita ihmisiä. Turkin presidentin edustaja kertoi, että sotilaat ovat rajalla nimenomaan suojelemassa pakenevia ihmisiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme