Mainos
Mainos

Ihmisoikeuskeskus: Viron sairaalapotilaita kidutetaan hengiltä

Potilaita kidutetaan paikallissairaaloissa heidän saamisekseen hengiltä, väittää Viron ihmisoikeuksien keskus. Sen mukaan joidenkin sairaaloiden potilaille annetaan yliannostuksia lääkkeitä tai ne jätetään kokonaan antamatta.

– Potilaita sidotaan laittomasti sänkyihinsä joissain sairaaloissa ja on tapauksia, joissa terveydenhuollon työntekijät tietoisesti edistävät potilaan kuolemaa, Viron ihmisoikeuksien keskus (Estonian Human Rights Centre) kertoo vuosiraportissaan.

Vuosiraportin mukaan keskuksen tietoon on tullut myös tapauksia, joissa lääkärit ovat antaneet potilaille yliannostuksia tai ovat kieltäytyneet antamasta potilaan tarvitsemia lääkkeitä.

– Näitä tapauksia voitaisiin kutsua kidutukseksi ja Viron allekirjoittamien kansainvälisten sopimusten rikkomiseksi, keskus toteaa.

Viron terveysministeriöltä ei saatu tuoreeltaan kommenttia ihmisoikeuskeskuksen raportin väitteisiin.

Raportin väittämät perustuvat Viron potilaiden etujärjestön viime vuonna keräämään tietoihin, joiden mukaan potilaiden kaltoin kohtelu on laajalle levinnyttä. Tiedot perustuvat potilaiden ja heidän sukulaistensa kertomuksiin 17 eri sairaalasta.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme