Mainos
Mainos

Ihmisoikeusneuvosto ei sopuun edes loppulausunnosta

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kuvasi toista kertaa koolla olleen neuvoston työtä "valtavaksi pettymykseksi".

YK:n ihmisoikeusneuvosto on päättänyt toisen istuntonsa äärimmäisen pettyneissä tunnelmissa: neuvosto ei pystynyt sopimaan edes toisen istuntokierroksen työn kattavasta päätöslauselmasta.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) kuvasi toista kertaa koolla olleen neuvoston työtä "valtavaksi pettymykseksi". Järjestö oli erityisen huolissaan siitä, ettei neuvosto pystynyt ottamaan kantaa suuriin ihmisoikeuskriiseihin kuten Darfurin, Sri Lankan ja Uzbekistanin tilanteisiin.

-Valitettavasti ihmisoikeusrikosten uhrit eivät voi odottaa. Ei ole oikein, että jo toinen täysi istuntokausi on päättynyt ja tulokset ovat minimaaliset, sanoi järjestön edustaja Peggy Hicks.

Ihmisoikeusneuvosto aloitti työnsä kesäkuussa suurin odotuksin. Mm. Amnesty Internationalin Suomen-osasto toivoi, että komissio puuttuisi ihmisoikeusrikoksiin riippumatta siitä missä niitä tehdään.

Ihmisoikeusneuvosto jatkaa paljon arvostelua saaneen ihmisoikeustoimikunnan työtä. Ihmisoikeusneuvostossa on 47 jäsenmaata, niiden joukossa myös Suomi.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme