Mainos
Mainos

Ihmisoikeusten syöksykierre vaarassa jatkua Filippiineillä

Lain mukaan terrorismista epäiltyjä voidaan pidättää, vaikka heitä vastaan ei nostettaisi ainuttakaan syytettä. Monet pelkäävät, että lakia käytetään vallassa olevien poliitikkojen vastustajia vastaan.

Filippiineillä astuu ylihuomenna voimaan uusi terrorismin vastainen laki, jonka pelätään heikentävän entisestään maan muutenkin huolestuttavaa ihmisoikeustilannetta.

Lain mukaan terrorismista epäiltyjä voidaan pidättää, vaikka heitä vastaan ei nostettaisi ainuttakaan syytettä. Terrorismista tuomitut voivat lakimuutoksen jälkeen joutua vankilaan jopa 40 vuodeksi.

Monet pelkäävät, että lakia käytetään vallassa olevien poliitikkojen vastustajia vastaan.

Paikallisen ihmisoikeusjärjestön mukaan toisinajattelijat ovat olleet vaarassa siitä lähtien, kun presidentti Gloria Arroyo astui valtaan.

Järjestön mukaan Arroyon kaudella on tapettu yli 800 vasemmistolaista ja noin 200 opiskelijaa, ammattiyhdistysaktiivia ja talonpoikien johtajaa on kadonnut.

Terrorismi on merkittävä ongelma Filippiineillä: Islamistit tekevät siviileihin kohdistuvia terrori-iskuja ja kommunistikapinalliset ottavat yhteen maan armeijan kanssa.

Yhdysvallat on syyttänyt Filippiinejä kansainvälisen terrorismin vastaisen taistelun heikoksi lenkiksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme