Mainos
Mainos

Ihmisoikeustuomio Kiinassa

Kiinalainen liikemies Fan Yiping sai tiistaina kolmen vuoden vankeustuomion, koska oli auttanut toisinajattelija Wang Xizhen pakenemaan maasta. Lisäksi 43-vuotias Fan sai tuhannen yuanin (lähes 7000 markan) sakot. Fan aikoo valittaa saamastaan tuomiosta. Wang on kiistänyt Fanin auttaneen häntä pakomatkalle.

Vankilassa 14 vuotta viettänyt toisinajattelija Wang Xizhen lensi Yhdysvaltoihin Hongkongin kautta lokakuussa vuonna 1996 sen jälkeen, kun hänen toverinsa Liu Xiaobo oli pidätetty. Wang ja Liu olivat yhdessä laatineet avoimen kirjeen, jossa he arvostelivat Kiinan Tiibetin-politiikkaa.

Hongkongissa toimivan ihmisoikeusryhmän mukaan Fanin saamalla tuomiolla ei ole perusteita, vaan hän on poliittisen vainon uhri. Ryhmän mukaan tuomion todellinen syy on mm. se, että Fan on ollut mukana tukemassa riippumattomien ammattiyhdistysten perustamista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme