Mainos
Mainos

Ihmisoikeustuomioistuin käsittelee tshetsheenien nostamia syytteitä

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on ensimmäistä kertaa hyväksynyt käsiteltäväkseen syytteitä, joita tshetsheenit ovat nostaneet Venäjän armeijaa vastaan, tuomioistuin kertoi tänään. Tshetsheenit ovat nostaneet useita syytteitä, joiden mukaan Venäjän armeija on syyllistynyt Tshetsheniassa teloituksiin, kidutukseen ja muihin ihmisoikeusrikoksiin.

Syytteistä kuusi on nyt hyväksytty käsiteltäväksi tuomioistuimessa. Yli sataa tutkitaan vielä, jotta voitaisiin määritellä, otetaanko ne varsinaisesti käsiteltäväksi.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat usein syyttäneet sekä Venäjän armeijaa että tshetsheenisissejä lukuisista ihmisoikeusrikoksista Tshetshenian sotien aikana.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin perustettiin vuonna 1959, ja se sijaitsee Ranskan Strasbourgissa. Se käsittelee tapauksia vuonna 1950 hyväksytyn Euroopan ihmisoikeussopimuksen pohjalta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme