Mainos
Mainos

Ihmisoikeustuomioistuin piti työntekijöiden yksityiset viestit yksityisinä

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan työnantaja rikkoi työntekijän yksityisyydensuojaa lukiessaan tämän yksityisiä, työaikana lähetettyjä viestejä.

Jutun vei oikeuteen romanialainen ohjelmistotyöntekijä Mihai Barbulescu, 38. Hän sai vuonna 2006 potkut, koska käytti Yahoo-viestipalvelua työaikana morsiamensa ja veljensä kanssa viestittelyyn, vaikka yksityisasioiden hoito työaikana oli kielletty.

Barbulescun mukaan työnantaja rikkoi yksityisyydensuojaa, kun hänen kirjoituksiaan luettiin Messengerissä. Työnantaja käytti viestien seuraamiseen erityistä vakoiluohjelmaa.

Oikeuden mukaan sen paremmin Barbulescun työnantaja kuin Romanian oikeusistuimetkaan eivät olleet riittävästi ottaneet huomioon hänen oikeuttaan suojella yksityiselämäänsä ja kirjeenvaihtoaan.

Oikeuden mukaan työnantaja ei myöskään ollut pystynyt näyttämään toteen, oliko Barbulescu selvillä siitä, että häntä tarkkailtiin tai miten laajaa tarkkailu oli.

Juttua käsitteli ihmisoikeustuomioistuimen suuri jaosto. Se pyörsi ihmisoikeustuomioistuimen viime vuonna tekemän päätöksen, jonka mukaan työnantajalla on oikeus valvoa, että työntekijät käyttävät työaikansa työtehtäviin.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot