Mainos
Mainos

Ihmisoikeustuomioistuin pohtii työntekijöiden yksityisyydensuojaa – saako työnantaja seurata yksityistä viestittelyä työaikana?

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin päättää tänään, onko työnantajalla oikeus seurata työntekijöiden netinkäyttöä. Päätöstä pidetään suunnannäyttäjänä työntekijöiden yksityisyydensuojalle.

Jutun vei oikeuteen romanialainen ohjelmistotyöntekijä Mihai Barbulescu, 38. Hän sai vuonna 2006 potkut koska käytti Yahoo-viestipalvelua työaikana morsiamensa ja veljensä kanssa viestittelyyn, vaikka yksityisasioiden hoito työaikana oli kielletty.

Barbulescun mukaan työnantaja rikkoi yksityisyydensuojaa, kun hänen kirjoituksiaan luettiin Messengerissä. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin linjasi jo viime vuonna, että yrityksellä on oikeus valvoa, että työntekijät käyttävät työaikansa työtehtäviin.

Mies valitti päätöksestä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen suureen jaostoon. Sen päätöksestä ei voi enää valittaa.

Jaoston tuomarien odotetaan ennen kaikkea ottavan kantaa siihen, saako työnantaja tutkia työntekijän työaikana lähettämiä yksityisiä sähköposteja ja viestejä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot