Mainos
Mainos

Iho-oireeton borreliabakteeri leviää Ruotsissa ja Tanskassa

Tanskassa ja Ruotsissa on havaittu borreliabakteeria, joissa oireet poikkeavat aiemmin tiedossa olleiden bakterien aiheuttamista oireista. Asiasta kertoo Iltalehti.

Borrelia-miyamotoi-tartunta voi olla ihmisille katala, sillä tavanomaisia oireita ei välttämättä ole lainkaan. Se on kuitenkin ihmisille ainakin yhtä vaarallinen kuin tavalliset borrelibakteerit, kertoo Iltalehti Extrabladet-lehteen viitaten. 

Tanskasta uutta bakteeria on löydetty koko maan alueelta viidestätoista paikasta. Myös Ruotsissa bakteeria on havaittu usealla alueella maan keskiosassa ja itäisissä osissa Skånea. Bakteeria levittävä puutainen viihtyy viihtyy kostean kasvillisuuden seassa. Tartunnan saaneilla infektio voi kehittyä useita viikkoja. Bakteeri voi aiheuttaa kipua, väsymystä, halvauksen ja aivokalvontulehduksen.

Tavallisesti borreliabakteerin saaneella ensimmäinen oire on renkaan muotoinen punertava alue, joka leviää puremakohdasta. Miyamotoi-bakteeri ei tällaista punaista jälkeä kehitä. Jäljen sijaan oireisiin kuuluu ajoittainen kuume, joka tulee ja menee muutamien päivien välein. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme