Mainos
Mainos

IIHF ei ole siirtämässä MM-kisoja pois Valko-Venäjältä

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja René Fasel ei näe tarpeellisena siirtää vuoden 2014 MM-kisoja pois Valko-Venäjältä.

Hänen mielestään IIHF:n tehtävä ei ole ottaa poliittista kantaa.

– Minä ja liiton hallitus olemme sitä mieltä, ettei ole urheilujärjestön tai urheilijoiden asia toimia poliitikkona tai yrittää tehdä heidän työtään. Meitä ei myöskään saa käyttää poliitikkojen tai aktivistien sätkynukkeina. Urheilun ei pitäisi olla politiikan teon väline, Fasel linjasi IIHF:n kongressille Helsingissä.

Valko-Venäjän itsevaltiaan presidentin Aleksandr Lukashenkon harjoittama ihmisoikeuspolitiikka on herättänyt poliitikkoja useissa maissa vaatimaan kisojen siirtämistä muualle.

Myös Euroopan parlamentti kehotti Kansainvälistä jääkiekkoliittoa harkitsemaan kisojen siirtoa, kunnes Valko-Venäjän hallinto antaa selviä merkkejä sitoutumisestaan ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion kunnioittamiseen.

Fasel näkee asian toisin.

– Uskon, että menemällä Valko-Venäjälle voimme vaikuttaa kehitykseen myönteisesti ja saada aikaan avoimuutta. Jos emme mene, rankaisemme vääriä ihmisiä eli lajin valkovenäläisiä ja muita faneja, Fasel tuumi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme