Mainos
Mainos

Ike jätti miljardituhot, ainakin kolme kuoli

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush matkustaa Ike-hurrikaanin tuhoalueelle Teksasiin ensi viikolla.

Viranomaiset eivät vielä tarkaan tiedä myrskyn aiheuttamia aineellisia tuhoja, mutta niiden uskotaan olevan valtavat. Bush aikoo vierailla alueilla, joihin Ike-hurrikaani iski voimakkaimmin ja viedä hallituksensa tuen ihmisille, jotka menettivät tulvien takia kotinsa.

Yhdysvaltain hallitus on luvannut päivittäin 1,5 miljoonaa litraa puhdasta vettä ja miljoona ruoka-annosta evakuintikeskuksissa asuville ihmisille.

Texasissa pelastustyöntekijät ovat jatkaneet hurrikaanin aiheuttamien tuhojen selvittämistä. Ike teki eilen tuhoa Galvestonin kaupungissa ja riepotteli Yhdysvaltain neljänneksi suurinta kaupunkia Houstonia.

Paikallisten viranomaisten mukaan Galvestonin kaupungissa on hurrikaanin vuoksi saanut surmansa ainakin kolme henkilöä.

Aineellisten vahinkojen arvellaan nousevan useisiin miljardeihin dollareihin. Miljoonat asukkaat ovat Texasissa yhä vailla sähköä. Sähköverkko on vaurioitunut niin pahoin, että sen korjaaminen voi kestää viikkoja.

Ike on heikentynyt trooppiseksi matalapaineeksi ja jatkaa matkaansa Arkansasin osavaltion yllä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme