Mainos
Mainos

Ikea keskeytti keittiökalusteiden myynnin Venäjällä – liian suuri kysyntä

Huonekalujätti Ikea on väliaikaisesti keskeyttänyt keittiökalusteiden ja kodinkoneiden myynnin Venäjällä. Ikea kertoo, ettei se voi vastata kasvaneeseen kysyntään.

Myynnin on määrä jatkua lauantaina.

Ruplan romahdusta pelästyneet venäläiset ovat tungeksineet kauppoihin ennen kuin hinnat nousevat ja heidän säästönsä sulavat. Ikea on ilmoittanut nostavansa hintoja Venäjällä heikon ruplan takia.  

Myös autokauppaa jäihin

Myös useat autojen valmistajat, esimerkiksi General Motors, Audi ja Jaguar Landrover kertoivat keskeyttävänsä autojen myynnin tilapäisesti Venäjällä. Ne perustelivat päätöstään ruplan vaihtokurssin epävakaisuudella.

BMW on jo alkanut suunnata uusia autojaan vahvemmille markkinoille sen jälkeen, kun autojen kysyntä alkoi kesällä voimakkaasti hiipua Venäjällä.

Apple lopetti online-myyntinsä Venäjälle jo tiistaina aikomuksenaan tarkastella hintoja uudelleen. Viimeksi se nosti Venäjällä älypuhelintensa hintoja marraskuun lopulla 20 prosentilla.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme